T +31 (0)20 645 11 15
NIEUWSBERICHTEN

RPI Paro breidt capaciteit verder uit met inline Hunkeler snijmachine en stapelunit

RPI Paro breidt capaciteit verder uit met inline Hunkeler snijmachine / stapelunit

Jan van Baar (links) en Björn van Hamond bij de nieuwe Hunkeler snijmachine / stapelunit
Beeld: Bert Troost

RPI Paro heeft onlangs achter de HP 7250 webprinter een nieuwe Hunkeler snijmachine geïnstalleerd 'Daarmee verdubbelen we in bookprinting onze rotatie capaciteit' zegt Jan van Baar, verantwoordelijk voor sales & marketing. 'Wij produceren on demand boekproducten in het luxueuzer genre. Dat doen we voor een belangrijk deel vanaf de rol. Nu de Hunkeler snijmachine is aangesloten halen we het maximale er uit. Onze nieuwe aanwinst snijdt vanaf de rol naar plano en stapelt. Via barcodering wordt aangegeven wanneer het boekblok compleet is. Verderop in onze organisatie worden deze boekblokken tot complete boekproducten verwerkt'. Collega Björn van Hamond, supply chain manager, vult aan: 'Het draait om betrouwbaarheid. We hebben bewust voor de zeer robuuste oplossing van het Zwitserse Hunkeler gekozen. De Zwitserse precisie is alom geprezen, wij weten inmiddels hoe dat komt. Bovendien kunnen we hier in Nederland altijd terugvallen op Amstel Graphics. Onze Horizon BQ470 PUR boekbindmachine is ook door Amstel Graphics geleverd en voor veel systemen verzorgen zij de service. We kennen elkaar door en door. Onze relaties gaat dan ook verder dat een leveranciersrelatie. We zien elkaar meer als partner en wisselen onderling praktijkervaring en kennis uit. Daar wordt iedereen wijzer van.'

Over RPI Paro

RPI Paro is Nederlandse dochteronderneming van het Amerikaanse RPI. In de Verenigde Staten beschikt RPI over productievestigingen in Seattle en Atlanta. Sinds 2010 maakt Paro deel uit deze groep en richt zich vanuit Eindhoven vooral op de Europese markt. De producten die RPI Paro maakt zijn gepersonaliseerd en worden on demand gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn fotoboeken, die via verschillende webshops online besteld en door RPI Paro worden geproduceerd en binnen Europa bij de klant afgeleverd. Daarnaast maakt RPI Paro ook on demand marketingmateriaal voor verschillende in de regio Eindhoven gevestigde internationaal opererende fabrikanten. RPI Paro werkt onder andere voor gerenommeerde merken als Philips en Blurb.

Over Amstel Graphics

Amstel Graphics heeft zich ontwikkeld van een traditioneel grafische machinehandel naar een totaal dienstverlener van pre en afterprint oplossingen. Amstel Graphics vertegenwoordigt een breed scala aan gerenommeerde merken en systemen, die in verschillende productieomgevingen in de grafische, print- en verpakkingsindustrie worden gebruikt. Naast verkoop en onderhoud is de inbreng van kennis en ervaring een belangrijk handelsmerk van Amstel Graphics. Er werken 20 mensen bij de onderneming, die gevestigd is in Amstelveen.

Meer informatie: www.amstelgraphics.com


MEER INFORMATIE

Jan Ceelen, directeur  |  Amstel Graphics
M. 06 22 92 48 41
T. 020 645 11 15
mail@amstelgraphics.com